Hva kan familivernkontoret hjelpe deg med?

Familievernkontoret Innlandet tilbyr gratis parterapi, familieterapi og mekling ved samlivsbrudd. Du trenger ikke henvisning.

Familievernkontoret tilbyr rådgivning og samtaler om problemer, konflikter eller kriser i parforholdet og i familien.

På familievernkontoret jobber det psykologer, og sosionomer/ barnevernpedagoger med videreutdanning i familieterapi. Alle har taushetsplikt.

Ventetid: Familievernkontoret har som mål å tilby meklingstime innen 3 uker fra bestilling. I andre saker som par- og familieterapi og foreldreveiledning er målsettingen at ventetiden ikke skal være mer enn fire uker. I disse sakene vil par med barn bli prioritert.

Du kan kontakte Familievernkontoret på Lillehammer på telefon 466 17 150

Hva er mekling?

Alle foreldre med felles barn under 16 år må møte til mekling i forbindelse med separasjon og samlivsbrudd. Det samme gjelder foreldre som vurderer å bringe en sak om foreldreansvar, fast bosted eller samvær inn for domstolen. Les mer om mekling her:

Hva betyr det at barn har rett til å bli hørt?

Barn har rett til å bli hørt i saker som berører dem. Deres behov og ønsker kan være annerledes enn foreldrene tror. Det er viktig at dere som foreldre lytter til barnet og tar hensyn til barnets meninger når dere inngår eller endrer en avtale om bosted og samvær.

Når dere ikke bor sammen, skal dere gi barna informasjon og anledning til å si sin mening før dere tar avgjørelser om foreldreansvar, fast bosted og samvær.

Barn har etter loven rett til å si sin mening fra de er syv år, men det er ingen nedre aldersgrense. Det betyr at også yngre barn som er i stand til å danne seg egne meninger om det saken gjelder, skal høres.

Når dere lager avtaler, skal dere legge vekt på hva barnet mener. Dere må ta hensyn til barnets alder og modenhet. Fra barnet er 12 år, skal dere legge stor vekt på hva barnet mener. Barnet skal ikke ha ansvaret for å bestemme. Les mer om dette her:

Avtale om foreldresamarbeid (samværsavtale)

Hvis det er vanskelig å bli enig om omsorgen og hvordan dere skal fordele ansvaret for barnet/barna, så kan dere få hjelp til å lage en avtale. Avtalen bør alltid ha barnets beste som målsetting.

les mer om foreldresamarbeid her: