Rehabiliteringsarbeidene har inkludert installasjon av nye sprinkelsystemer i Forsettunet og et avansert vanntåkeanlegg i Flatavegen 8, utskifting av nødlysanlegg, og en fullstendig overhaling av interiøret. Interiørarkitekt Mette Svarstad har bistått med god rådgivning vedrørende fargevalg på både maling og gulvbelegg. Det er utført omfattende malerarbeider for å tilpasse visuelle kontraster i korridorer og fellesområder til behovene til brukergruppen. Nye gulvbelegg med ledelinjer og oppgradering av alle pasientrommene har også blitt gjennomført.

Videre har elektriske installasjoner blitt oppgradert for å støtte velferdsteknologi, og ny LED-belysning er installert for å sikre en bedre og mer energieffektiv lyssetting.

Ombyggingsarbeidene omfattet også installasjon av en nedsenket himling, branntetting av gjennomføringer og en omstrukturering av fellesarealer for å skape et mer rolig miljø rundt måltidene.

Tverrfaglig samarbeid
Det tette samarbeidet mellom kommunen, ledelsen på Forsettunet, og en rekke leverandører og rådgivere har vært essensielt for prosjektets suksess. Totalentreprenøren Haug og Ruud AS, sammen med sine underentreprenører og rådgivere, har levert arbeid og ekspertise som har vært avgjørende for å nå de høye målene som var satt for prosjektet.
Takk til:

  • Eltera Lillehammer AS på elektro
  • Fargerike Karlsen AS på maling
  • ISSAS GULV på gulvbelegg
  • Syljuåsen AS på bygg

En hjertelig takk til alle bidragsytere
En ekstra takk til Forsettunets Venner ved Marit Fougner, som har bistått med finansiering av interiørarkitektbistanden, skaffet til veie ny utsmykning, rydding og mye mer.

Økonomisk oversikt over prosjektet
De samlede kostnadene for prosjektet beløper seg til om lag 18,9 millioner kroner, inkludert merverdiavgift, hvorav 8,8 millioner kroner er dekket gjennom tilskudd fra Husbanken.

"Vi er svært tilfredse med resultatet av oppgraderingene, og ser frem til å se hvordan de nye fasilitetene vil forbedre både sikkerhet og livskvalitet for beboerne," sier prosjektleder Harald Landheim fra Gausdal kommune.

Kort om Forsettunet og Flatavegen 8
Forsettunet, som opprinnelig ble bygget i 1958 og utvidet i 1986, består av 35 beboerrom, diverse fellesarealer, et dagsenter, et produksjonskjøkken, samt et legekontor. Totalt dekker sykehjemmet et areal på cirka 3.500 kvadratmeter.

Flatavegen 8, oppført i 2001, inneholder åtte leiligheter samt fellesarealer og kontorlokaler for personalet, og dekker et areal på 486 kvadratmeter.