I 2024 og 2025 vil Norges geologiske undersøkelse (NGU) kartlegge jordsmonn og løsmasser i deler av Gausdal kommune. Dette arbeidet gjøres sammen med Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) for å forstå mer om skredfare i området. De ser spesielt på spor etter tidligere skred som jord- og flomskred, og kartlegger ulike typer jordsmonn.

Kartet under viser den anslagsvise avgrensningen av kartleggingsområdet for 2024. Dette arealet inkluderer flere områder der NVE planlegger å utføre faresonekartlegging for skred i bratt terreng, og kartleggingsprosjektet utføres i tett samarbeid med NVE.

NGU kartlegging.jpg

Målet er å lage et detaljert kart og en rapport som kan hjelpe til med fremtidige vurderinger av skredfare. Disse kartene vil også bli en del av en nasjonal database tilgjengelig for alle.

Teamet vil være i felt fra 29. april til 10. mai 2024. De vil gå til fots og sikre at de ikke forstyrrer bebygde områder eller privat eiendom. Teamet vil være lett gjenkjennelig med jakker og biler merket med NGUs logo.