Anders Hårstadhaugen fattet tidlig interesse for musikk, og fulgte etter sine storebrødre inn i Olstad Skolemusikk og senere Vestre Gausdal Musikkforening. Han spilte i perioder både fele, trekkspill og torader, men etter at han begynte på musikklinja på Tranberg Vidergående Skole ble det fullt fokus på eufonium. Etter et år på Toneheim Folkehøgskole ble han tatt inn på Norges Musikkhøgskole i Oslo og senere på Northwestern University i Evanston, like utenfor Chicago i USA.

Anders begynte tidlig å jobbe parallellt med studiene, både som dirigent og instruktør i korpsbevegelsen og som vikar og ekstramusiker i militærkorps og symfoniorkestre. Han har under årenes løp hatt engasjementer i militærkorpsene i Oslo, Halden, Horten, Kristiansand, Bergen, Trondheim og Harstad. Og i ensembler som Oslo Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Malmö Symfoniorkester, Norrköpings Symfoniorkester, Norrlandsoperan i Umeå, Prinsens Musikkorps i Danmark og Göteborg Wind Orchestra.

De siste 10 årene har Anders i hovedsak holdt til i Karlskrona i Sverige der han er fast ansatt i den svenske marinens musikkorps, «Marinens Musikkår». Hans hovedsakelige arbeidsoppgave er å spille eufonium i korpset, men han spiller også trombone og ventilbasun når det trengs.

Er du interessert i god musikk er dette en anledning du bør benytte.