Gausdal ungdomsskole er alltid ute på morgenen siste skoledag og lyser opp nabolaget med fakler. 

nissemarsj 1nissemarsj 2

Nissemarsjen ender opp i kirka og der har vi en hyggelig stund sammen med sang og en liten påminnelse om julens budskap 

Et lite utsnitt av menighetspedagogens ord for dagen:

"Julas bodskap handlar om det behovet vi har for å bli sett og rekna med som ein del av den store flokken. Det handlar om å kunne gje, og ta imot, omsorg. 

Julas bodskap handlar om flokken som går saman på vegen. Om flokken som kan ha ulike tankar om det enkelte steget, men har blikket retta mot eit felles mål. 

Julas bodskap handlar om å bli teke vare på av den store flokken. Om ei mor og ein far og eit lite barn. Eit esel og nokre sauer. Nokre gjetarar og tre vise menn. For ikkje å gløyme engelen, saman med ein himmelsk hærskare, som lovprisa Gud og song"

 

Etter vi har vært i kirka er det på tide med litt lunsj, og det har blitt tradisjon at trinn / klasser lager i stand en hygglig lunsj sammen. Elevene tar med litt pålegg, og lærerne fikser litt brød. Det dekkes bord og spises, prates og alle har det hyggelig sammen. 

 

julelunsj 1julelunsj 2julelunsj 3julelunsj 4

Etter lunsj og utdeling av karakterer sendes elevene hjem for å pynte seg litt før de skal komme tilbake på juleball. En hyggelig tradisjon og en fin anledning for utvikling av egenskaper vi ellers ikke lærer i skolen.  Utdrag fra læreplanens generelle del :"Opplæringen skal gi god allmenndannelse. Det er en forutsetning for en helhetlig personlig utvikling og mangfoldige mellommenneskelige relasjoner. Og det er en forutsetning for å kunne velge utdanning og senere skjøtte arbeid med kompetanse, ansvar og omhu. God allmenndannelse vil si tilegnelse av kyndighet og modenhet for å møte livet - praktisk, sosialt og personlig;  God alemenndannelse handler om å kunne være en god gjest, en god vert, behandle alle pent, kunne gi andre honør for det de har bidratt med osv. Juleballet er en hyggleig stund med masse læring for alle.

 

juleball 1

juleball 2
 

 

 

 

 

 

 

 

Elevene møtes av hyggelig belysning

 

juleball 3     juleball4   

 Alle sitter til bords og får servert grøt med spekemat. Pyntet og ladet opp med godt humør.  Lærerne pynter seg med nisseluer og serverer. 

 

juleball 5juleball 6

10. trinn er ansvarlig for underholdning og hvert år er det varierende aktuelle humorinnslag. Rett som det er må også lærere til pers i bidragene. 

juleball 7

 

 

 

 

God jul til alle 

Velkommen tilbake onsdag 3. januar