Denne oktoberkvelden kunne man høre greengras-musikk og sang med lokale aktører. Varaordfører Olav Olstad ønsket velkommen og holdt en tale i anledning feiringa. Frivilligsentralen, voksenopplæringa og flyktningetjenesten informerte, og det ble sagt versågod.

Elevene og familiene deres hadde laget retter fra sine hjemland.
Vi kunne blant annet smake på injeera fra Etiopia, marinerte kyllinglår fra Jemen, sambusa fra Somalia, samt ostekaker, eplekaker og andre gode søtsaker fra Polen. Thai-maten fra Thailand smakte veldig godt, og vårrullene fra Filippinene forsvant på et blunk, da disse var svært populære både blant unge og gamle. En elev fra Thailand hadde laget japansk sushi. De var en fryd både for øyet og ganen, da noen av dem var formet som nydelige små pandabjørner!
 

Godt frammøte
Anslagsvis 70-90 personer fikk. smakebiter fra en internasjonal verden denne torsdagen. Noen av elevene håpet på flere frammøtte, men de som tilbragte noen timer på Gausdal Arena denne oktoberkvelden, virket veldig fornøyde. Mat er noe det er naturlig å samles om på tvers av land og kulturer. De flotte plansjene elevene hadde laget stod som flotte presentasjoner av landene, og foran plansjene fristet den spennende maten.

FN dagen god stemning.jpg
God stemning rundt bordet

Tekst og foto: Gjøril Spiten Forrestad, Gausdal Voksenopplæring