I de neste ukene kommer det til å bli mer liv i bygda vår og landet vårt, når noen av de strengeste korona-tiltakene lempes på. Det betyr ikke at dugnaden er over og at vi kan begynne å leve som normalt igjen!

Selv om vi smått om senn skal åpne samfunnet og starte forsiktig på den viktige vegen videre, er det altfor tidlig å senke skuldrene. Det vil fortsatt ta lang tid før vi er tilbake til den vanlige hverdagen, og tiltakene vil måtte strammes inn hvis smittespredningen øker. Skal vi unngå at det skjer er det utrolig viktig at vi fortsetter å følge helsemyndighetenes råd for å begrense smitte.

  • Hold god avstand til de du ikke bor med.
  • Vær hjemme hvis du er syk.
  • Vask hendende din ofte.

Her er det innsatsen til hver enkelt av oss som er avgjørende.

Mandag åpner barnehagene i Gausdal igjen. Jeg kan forstå at noen foreldre kan være urolige, men dere skal vite at vi tar smittevern på største alvor. Barnehagene har brukt den siste uka til å forberede en annerledes men trygg og god hverdag for både barn og voksne.

Så til ungdommen - tusen takk for at dere holder ut og tar ansvar! Få er smittet av koronaviruset i området vårt, og det har vi greid fordi dere og alle andre er med på dugnaden! Jeg forstår at dere har lyst til å treffe hverandre og ha det gøy nå som dagene blir lengre og lysere. Kos dere og ha det gøy, men møt hverandre helst utendørs og ikke mer enn fem sammen. Dette er ikke tida for å arrangere overnattinger, bursdager, russetreff eller andre fester.  

17. mai er en viktig dag for oss, og tradisjonelt er det en dag hvor hele bygda samles. Hensynet til smittevern gjør at vi denne gangen verken kan gå i tog, samles i skolegårder rundt omkring eller sitte sammen ved festpynta langbord.
Det betyr ikke at dagen ikke skal markeres! Av erfaring vet vi at kreativiteten blomstrer i bygda vår, og den kreativiteten ønsker vi ta i bruk nå. Det jobbes med et alternativt 17. mai -program der mye nødvendigvis vil skje digitalt. Smått kan bli stort når det deles, og her vil kommunen bidra. Vi tar gjerne imot gode ideer!

Med ønske om ei god og vårvarm helg!

Anette Musdalslien,
ordfører i Gausdal