For å begrense smittespredning er det innført nasjonale tiltak i kommuner som ligger i "ring 1" og "ring 2" der mutert koronavirus er påvist. Hvilke kommuner som er i "ring 1" og "ring 2" kan endres raskt. Vi ber derfor om at du følger med via lenken om hvilke kommuner og tiltak det gjelder før du planlegger et besøk til en av våre helseinstitusjoner. 

  • Innbyggere fra de rammede kommunene, som allerede befinner seg hos oss, bør ha minst mulig kontakt med lokalbefolkningen og andre i kommunen. De kan heller ikke benytte seg av tjenester eller tilbud som er stengt i sin egen hjemkommune (eksempler kan være restauranter og treningssenter).
  • Personer som har vært i en "ring 1" eller "ring 2"-kommune i løpet av de siste to ukene, skal ikke besøke Forsettunet og Follebutunet. Unntak for besøk hos personer som er i livets siste fase.

Det er lave smittetall, både i Gausdal og resten av regionen. Kriseledelsen i Gausdal følger situasjonen knyttet til det muterte viruset i Oslo/Viken og i Bergensområdet/Vestland tett, og er forberedt på å reagere raskt derom situasjonen skulle endre seg.
Utbruddet i Nordre Follo viser hvor fort smittesituasjonen endrer seg, derfor er det viktig at vi fortsatt følger de rådene vi har lært. Det handler om å holde avstand, vaske hendene ofte, holde oss hjemme og teste oss om vi får symptomer på korona.

Les mer om de nasjonale tiltakene i de berørte kommunene.

Du kan også lese mer på Statsforvalteren sin nettside