Aulestad treffer vi omviser Åse Harjo Hagebakken, som ønsker lokalbefolkningen velkommen til hagen på Aulestad som turmål i sommer. Det er er helt gratis! Gangveiene i hagen er gruslagt og tilgjengelige for de fleste. Det er satt ut benker og bord hvor man kan spise matpakka, eller man kan kjøpe noe godt i kafeen på Aulestad.

Fotoutstillingen i hagen, "Ja vi elsker -Norgeshistorien i miniatyr" er et samarbeid mellom Aulestad, fotograf Jørn Hagen og 6.klasse ved Follebu skole. Skoleelevene har tolket Norges nasjonalsang og den består av 16 fotografier, to til hvert vers. Tanter og onkler, besteforeldre og naboer til 6.klassingene; kom og se på denne flotte utstillingen!

Vil du lese mer om Aulestad, finner du det her.

Værskei er et perfekt utgangspunkt for sykkelturer og vandring. Terrenget er lettgått og barnevennlig, og samtidig et flott utgangspunkt for langturer og toppturer. Her er det egen sti tilrettelagt for bevegelseshemmede, med utgangspunkt ved Røde Korshytta vis a vis kafeen. I Valdrestjernet er det også fiskeplasser tilpasset bevegelseshemmede. Kafeen leier ut robåter på Dokkfløyvatnet, Mjogsjøen, Kroktjønnet ved Kittilbu og Heimtjønnet. Det er kort vei til flere fiskeplasser, og Værskei kafè selger fiskekort. Du får gode tips om hvor fisken biter! Les mer her.

Lørdag 26.juli kl. 19.00 kommer fortelleren Johan Kofstad til Værskei kafè med en levende kulturhistorisk fortelling fra Vestfjellet. Arrangementet er gratis og kafeen er åpen.

Kittilbu utmarksmuseum og Volden seter har kultursti som fører deg gjennom landskap preget av generasjoners bruk, fra jernalder og elgfangst til seterbruk og kraftutbygging. Stien er ca 1,5 km lang. Underveis kan man raste i Skogskoia, og stien ender ved Dokkfløyvatnet. Charlotte Kirk på Kittilbu utmarksmuseum byr på formidling av en lokal kultur av stor verdi.

Volden seter er fra 1860-tallet og ligger i kulturstien. Fram til 26.juli, er det seteruke her med mange aktiviteter. Noen av de besøkende gjennopplever minner fra eget liv på setra, mens de yngste får smake på nye opplevelser fra en tradisjon so mer i ferd med å forsvinne.

Når du kommer inn på setertunet, møter du en godlynt hund som deler hundegård med lammet Snøhvit. Dverghøna har vaglet seg på økseskaftet på hoggstabben. Det gjør bare ei høne som lever i trygge omgivelser. Den samme høna trives godt på armen til barna som er på besøk. Kaninunger og geitekillinger deler på høyet, og grisene ser på deg og venter på å bli klødd. I tunet serverer Fride Widerberg Steffensen rømmegraut, sveler med seterysta ost og kaffe fra svartkjelen. Du har egentlig bare lyst til å bli her. Og tilbakemeldingene fra de besøkende er nettopp at her er det godt å være!

Høne.jpg

Hver søndag i juli og august serveres det seterlunsj med spekemat, rømmegraut, fisk, ost kaffe og kake. Det meste kommer fra lokale produsenter. Hele sommerprogrammet finner du her.

Dette er bare en smakebit av alt som skjer i Gausdal i sommer. Og her kan du finne mye mer.

Ha en fortsatt god og aktiv sommer!