Gausdalsdelegasjonen bestod av ti positive deltakere fra Thailand, Filippinene, Norge, Etiopia, Spania og Ungarn. De representerer litt over halvparten av den multikulturelle elevmassen ved Voksenopplæringa i Gausdal.  Noen få minusgrader, strålende sol, blå himmel og rikelig med snø, gjorde forholdene perfekte for de sporty deltakerne fra Gausdal!

Så rent! So clean! Så vakkert! Dette var noen av kommentarene fra deltakerne fra Gausdal, Øyer, Lillehammer og Moelv. Det var også invitert gjester fra andre steder i Norge, og forsker og forfatter Laila Bokhari deltok både på rennet og på festen om kvelden. Hun delte ut diplomer, samt rosende og rørende ord til alle deltakerne (til de som ikke falt og til de som var mørbanket i enhver muskel i kroppen!).

 Studentene fra Organisasjon og ledelse på Høgskolen i Lillehammer stilte spørsmål som:
- Var løypa for lang? -Var gruppene for store eller for små? - Vil dere være med til neste år?
Deltakerne mestret de sju kilometerne fra Nordseter, mot foten av Neverfjell og rundt Nevervannet på en imponerende måte! De fikk god hjelp til å mestre strabasene i skiløyper og løssnø av tålmodige og hyggelige elever fra Nansenskolen. Og mange elever og beboere på asylmottak (Moelv) gleder seg allerede til neste års renn!

Om ettermiddagen fikk vi festmiddag på Nansenskolen. Etter den gode kyllinggryta, var det kulturaften. Også dette i regi av elever og ansatte ved Nansenskolen og Nansen Fredssenter. Ved nitida om kvelden var vi tilbake i Gausdal etter en minnerik dag med flotte skiopplevelser og spennende kulturinnslag.

Takk for en flott, multikulturell vinterdag!