Om Earth Hour 2015

Lørdag 28. mars kl. 20.30 slukker folk over hele verden lyset en time for klimaet.

Det begynte i Sydney i Australia 2007, som en lokal aksjon for å slukke lyset. Siden har Earth Hour vokst til verdens største og mest stemningsfulle klimakampanje, med oppimot en milliard deltakere år etter år.

WWF står bak arrangementet, sammen med tusenvis av ildsjeler og samarbeidspartnere: Lokale myndigheter, små og store bedrifter og et utall organisasjoner. Earth Hour er blitt det store, samlende symbolet for klimaengasjerte mennesker verden over. Men engasjementet deres viser seg også alle de andre dagene i året.

Et viktig klimaår
2015 er et spesielt viktig år for klimaet. Mot slutten av året samles verdens toppledere til klimatoppmøte i Paris. Målet er en avtale som gjør det mulig å unngå mer enn to grader global oppvarming. En stor og stemningsfull Earth Hour ved inngangen til påsken kan bli en fin feiring av den fornybare revolusjonen, og gi klimaforhandlere og toppledere en skikkelig dytt i ryggen foran klimatoppmøtet i Paris.

Det skjer nemlig noe med oss, når vi gjør noe meningsfullt sammen med en milliard andre mennesker.

WWF er global arrangør av Earth Hour, med et mylder av samarbeidspartnere verden rundt. Earthhour.org er den offisielle internasjonale portalen til Earth Hour.

 

Gausdal kommune deltar sjølsagt slik som i tidligere år. Og vi oppfordrer våre innbyggere og påskegjester til å vise solidaritet med verdens klima ved å slukke lyset i 1 time denne kvelden!