Velkommen på Østre Gausdal Bygdahus torsdag 13. september kl. 19.00. Dur & Wold serverer smakebiter fra Vidar Sanbeck sitt liv. Dur og Wold består av Tom-Erik Tangen og Bernt Wold, de tar oss med inn i Vidar Sandbecks verden og presenterer kjente og ukjente viser. I tillegg tar de for seg historien om kunstneren som bodde hele livet på Åsta, i Åmot kommune i Hedmark. Hans far, Emil Sandbeck, var tømmerhugger og kjempet for at yrkesgruppen skulle få en rettmessig andel av den verdiskapningen de stod for. Det førte til at han ble holdt utenfor arbeidslivet i store perioder og at det derfor var fattigdom i heimen under hele Vidar Sandbecks oppvekst. Hans mor, Lenny Alida, var sterkt troende og en patriotisk tilhenger av kongehuset, altså sin ektemanns rake motsetning.

Vidar Sandbeck, eller Påsan, som han ble kalt, vokste opp i dette politiske og kulturelle spennet. Så var det nå slik at det var klassisk fiolinist han ønsket å bli, og debuterte 14 år gammel som spillemann på dansefester. I visa På folkemunne, summerer han på en herlig og humoristisk måte de yrkene han har vært innom; Je kunne vøri snekker, jeg kunne vøri smed, je kunne vøri direktør hell blikkenslager je…. Men så ble han forfatter, komponist, visesanger, gitarist, slagerkonge, barnebokforfatter, barnetimeonkel, treskjærer, programskaper og en hyppig bidragsyter i Søndagsposten i NRK. Han har skrevet flere hundre viser, både tekst og melodi, og kjente artister som Wenche Myhre, The Dizzie Tunes og Gjermund Eggen slo gjennom med Sandbeck-sanger.

Dur & Wold som bruker gitarer, ukulele og banjo, gir en forestilling med historikk og anekdoter. Ikke minst blir det et nærmere kjennskap med personen Vidar Sandbeck og med hans mange viseskatter.

Arrangementet er et samarbeid mellom Østre Gausdal Bygdahus, Den kulturelle spaserstokken og Frivilligsentralen. Inngang kr. 175,- inkl. bevertning.