Kl.09.00 var det duket for morgensamling. Ordfører, bestemorklubben, FAU, nabolaget samt foreldre og besteforeldre var invitert til ei samling med sang, overrekkelser, premiering, og hvor fokus på sikkerhet, samhold, vennskap, trivslel og læring var rammen rundt det hele. Samlinga startet med at 1.-2.trinn sang en engelsk sang om våre søte små fingre. Deretter sang de om januar, og hva vi kan gjøre i den måneden. "Jeg snører min sekk", er en god gammel skolesang som passer fint å synge i "Friluftlivets år". Eli og Marianne overrakte premier til elever for god innsats og hukommelse, i forbindelse med natursti og huskeløype som vi har gjennomført.

Skolen,  foreldrene og FAU har fokus på bl.a skolevei og sikkerhet, og har gjennom seinhøsten hatt lysvestaksjon. 5.trinn fikk overlevert 1000,-kr og en lysvest med innskrift "Den mest opplyste klassea" fra FAU. De hadde  99,03% deltakelse. Vi har statet ny aksjon, så til påske, kåres ny vinner. Ordfører holdt en fin tale til elevene om hvor viktig det er både med fysisk aktivitet, trivsel, inkludering, læring osv. Han avsluttet talen med å si at det ikke bare var skolen som var opptatt av dette, men Nabolaget og Bestemorklubben har engasjert seg i dette arbeidet også. Inga Johanne Pighaug fortalte om deres engasjement for bygda og skolen, og de ønsket å bidra med noe personlig til hver enkelt. Alle elever og ansatte, samt ordfører fikk overlevert luer i forskjellige farger, men med samme mønster og innskrift "MOT MOBBING".

Etter en høytidlig overrekkelse var det sang av mellomtrinnet. De fremførte "Prøysenportporiet", samt Engjomssangen som ble skrevet til skolen for 4 år siden. Helt til slutt sang alle 56 elevene "STOPP - IKKE MOBB". Dette ble en verdig samling, med masse kloke ord å ta med seg videre.