Denne uka ble det bestemt at de strenge tiltakene som er innført for å begrense spredningen av koronaviruset blir forlenga til over påske. Det er nødvendig, men like fullt griper det med full kraft inn i hverdagen vår.

Akkurat nå jobbes det intenst og godt for å ruste kommunen til å ta hånd om en større andel syke i dagene og ukene som kommer. Her finner vi gode løsninger, sammen med nabokommunene våre. Samarbeid og gode relasjoner er gull verdt i disse tider!

Vi vet at mange bedrifter strever. I dag kom regjeringa med en krisepakke rettet mot små og mellomstore bedrifter. Det er bra, og selv om detaljene fortsatt mangler, håper jeg dette gir mange bedrifter den hjelpa de trenger for å holde hodet over vannet. Vi skal ha arbeidsplasser og levedyktige bedrifter også når denne krisen er over, og her er det staten som sitter med de mest kraftfulle virkemidlene. Men vi kan alle bidra litt, og nå er det viktigere enn noen gang å handle lokalt.

Jeg tenker mye på hva denne situasjonen gjør med oss som enkeltmennesker. Vi må tilbringe mer tid hver for oss, og vi må være mer hjemme enn det vi er vant til. Det kan være vanskelig for mange, av forskjellige grunner. Vi kan alle kjenne på uro og bekymring i tider som dette, det er naturlig, men vi må passe på at ingen blir sittende med bekymringene og utfordringene sine helt alene.

Mange frivillige har meldt seg til å være ringevenn. Frivilligsentralen bistår her med å formidle kontakt. På mandag oppretter kommunen en støttetelefon, som du kan ringe om du trenger noen å snakke med. Du trenger ingen annen grunn for å ringe enn akkurat det. I andre enden vil du da møte Christine, Tone, Margret eller noen andre av de andre flinke fagfolkene som jobber som helsepersonell i kommunen vår. De er der for deg, for å lytte, støtte og gi råd om du trenger det.

Det er ei tid nå for å bry seg om folk vi har rundt oss. Min oppfordring inn i ei ny helg hvor vi fysisk må holde avstand til hverandre – bidra til å gjøre den sosiale avstanden mindre. Ta en telefon til noen du kjenner eller vet om, som du tenker hadde satt pris på en liten prat.  

Benytt også helga til å trekke pusten helt ned i magen. Ta en pause fra nyhetene og nyt at vårsola varmer.  

Med ønske om ei god helg – vi fær det te i hop!

Anette Musdalslien,
ordfører i Gausdal