Vi har et pågående smitteutbrudd i kommunen og det er lett å skjønne at folk blir engstelige når antall smittede øker. Mange kunne kanskje ønske seg at vi iverksatte enda strengere tiltak.

Det er viktig for meg å si at vi har god oversikt akkurat nå. Alle smitteveier er kjent, og smitten er nesten utelukkende knyttet til private sammenkomster. Det er viktig at tiltakene vi iverksetter står i forhold til smittesituasjonen.

Vi har gode fagfolk i kommunen som følger situasjonen tett. Nødvendige tiltak vurderes forløpende. Vi er opptatt av å gi god og riktig informasjon, og vi oppdaterer hjemmesida vår så snart det skjer noe nytt.

Vi skulle alle ønske at pandemien var over, og vi begynner alle å lengte etter en mer normal hverdag. Det er mange som jobber i tjenestene våre, som har stått i dette lenge, og som nå begynner å bli slitne. Det er forståelig. Jeg har lyst til å takke alle sammen for jobben dere gjør!

Det viktigste hver enkelt av oss kan bidra med nå er fortsatt å holde avstand. Har vi en meter mellom oss reduseres risikoen for å bli smittet vesentlig. Samtidig er det viktig at vi nå følger oppfordringene fra kommuneoverlegen om å unngå å besøke hverandre hjemme, tester oss med en gang vi får symptomer og respekterer karantenebestemmelsene.

Takk for at dere bidrar. Med ønske om en god helg! Ta vare på hverandre.

Anette Musdalslien,
ordfører i Gausdal