Etter noen rolige uker, ser vi nå dessverre flere lokale utbrudd av koronavirus. Smittetallene øker. Foreløpig er det ikke påvist nye tilfeller i Gausdal, men det er like fullt en påminnelse om at smitteforebygging er like viktig nå som det var før ferien. Vi har alle en jobb å gjøre for å hindre at vi må gjeninnføre strenge tiltak.

Det forventes ikke så mye av den enkelte av oss, men vi er helt avhengige av at alle tar ansvar og gjør det som er viktigst for å unngå smittespredning. Det gjør vi ved å følge Folkehelseinstituttets anbefalinger. Rådene er enkle:

  • Husk god hånd- og hostehygiene.
  • Hold en meters avstand til andre enn dine nærmeste. Avstanden fra ansikt til ansikt er aller viktigst. Unngå håndhilsning og klemming.
  • Har du koronasymptomer må du testes og holde deg hjemme til det foreligger negativt prøvesvar og du er symptomfri.

I tjenestene våre har vi fortsatt full oppmerksomhet på smittevern, særlig er vi opptatt av å beskytte utsatte grupper. Avtalte besøk på sykehjem, i bofellesskap og i omsorgsbolig i Gausdal er fortsatt tillatt, men vi ber om at pårørende eller andre som har vært utenlands de siste 10 dager ikke kommer på besøk før 10 dager etter de har kommet hjem.

Med ønske om ei riktig god helg. Nyt sommervarmen, og vis hensyn!

Anette Musdalslien,
ordfører i Gausdal