I tillegg til generelle spørsmål om livskvalitet, trivsel og helse, er det noen spørsmål om hvordan det er å være skeiv i Innlandet. Dette er nytt fra tidligere folkehelseundersøkelser som er gjort i Hedmark og Oppland.

Tilfeldig utvalg
Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som gjennomfører undersøkelsen på vegne av fylkeskommunen. Undersøkelsen sendes ut onsdag 10. mai og er tilgjengelig for svar i tre uker.

Det er et såkalt representativt utvalg som blir invitert til å svare, til sammen 80 000 personer. Det betyr at deltakerne trekkes tilfeldig fra Folkeregisteret. Alle personer over 18 år som har bostedsadresse i Innlandet kan få invitasjon.

De som blir trukket ut, får en SMS eller e-post med invitasjon til å delta i undersøkelsen. De som ikke er registrert hos Digitaliseringsdirektoratet med telefonnummer eller e-post, får undersøkelsen i posten.

Personopplysninger
Alle opplysninger deltakerne gir, blir behandlet uten navn og fødselsnummer eller andre direkte gjenkjennende opplysninger.

Resultatene blir kun presentert på gruppenivå og aldri på individnivå.

Bedre tjenester
Dataene som samles inn i forbindelse med folkehelseundersøkelsen gir ny og lokal kunnskap om hvordan innbyggerne selv opplever egen livskvalitet, trivsel og helse. Denne kunnskapen blir delt med politikere og ansatte i kommunen for å gi innbyggerne bedre og mer relevante tjenester.

Hver enkelt kommune vil kunne få data som er relevant for seg, for å kunne se hvilke utfordringer de har i sin kommune.

Gavekort
De som svarer, får tilbud om å være med i trekningen av ti gavekort på 2500 kroner hver. Når undersøkelsen er gjennomført, kan de registrere navn og kontaktinformasjon for å være med på trekningen. Registreringen av navn og kontaktinformasjon kan ikke knyttes til svarene deltakerne har gitt i undersøkelsen.