Utstillingen ble åpnet på frigjøringsdagen den 8. mai med mange foresatte til stede. Noen elever hilste velkommen på flere språk og resten framførte forklaringer til det de hadde laget. Publikum fikk en kort oversikt over perioden oktober 1813 til november 1814, samt en innføring i billedvev og stofftrykk.

7. klasse har skrevet og laget sine egne historiebøker om Grunnlova og mirakelåret 1814 som vises fram i glassmonteren på biblioteket.
De har også vevd billedvev ut fra egne tegninger der norsk natur har vært utgangspunktet. Underveis fikk veven lov til å leve sitt eget liv, bare de fikk med de vanligste billedvevteknikkene.

På 1800-tallet etter at vi fikk vår egen grunnlov og ble mer selvstendige, ville vi gjerne vise verden noe vi kunne være stolte av. Nasjonalromantikken blomstret. «Brudeferden i Hardanger» er et bevis på dette. 5. klassingene malte dette bildet ut fra egen idè om hvordan det kunne ha sett ut. De laget trykkblokker over dette tema, med forskjellige former og farger, alt ut fra ulike ønsker. 

Elevene har lært mye både historie og håndverk gjennom arbeidet. De arbeidene som ikke fikk plass på biblioteket vises i skolens inngangsparti  i løpet av mai.

Bilde 1.jpg Bilde 2.jpg Bilde 3.jpg