Husk å sjekke at målernummeret i SMS-varselet stemmer med målernummeret på vannmåleren. Du vil motta kvitteringsmelding etter innsending, men dette kan ta tid på grunn av stor pågang.
Mobilnummer hentes fra Difi kontaktregister, på 1881 eller folkeregisteret. Det er ikke mulig å ha lengre svarfrist på denne type SMS enn 10 dager. Etter dette blir linken ugyldig og du vil få en feilmelding. 
For å kunne registrere på nett må du ha fått et avlesningskort med en 6-tegnskode. Denne koden må brukes for å knytte avlesningen til rett vannmåler.
Hvis det registreres flere avlesninger vil det alltid være den siste som er gyldig.
Svar perioden: Det er mulig å rapportere vannmåleravlesninger fra 07.12.22 til 29.12.22 (på SMS) og fram til 30.01.23 (på nett eller papir).
Vannlekkasje kan være dyrt. En kran som drypper langsomt kan bruke flere tusen liter på ett år. En WC kan lekke mye vann, opptil flere hundre tusen liter på ett år. Slike lekkasjer må du betale for. Kontroller at det ikke lekker hjemme hos deg: Steng alle kraner og sjekk at ingenting rører seg på vannmåleren. Er det bevegelse på vannmåleren din når alle kraner er stengt: Ring en rørlegger !