I reguleringsplan for RV 255 Lillehammer grense – Segalstad bru, vedtatt 22.06.2005, er det regulert inn en omkjøringsveg som går utenom Follebu sentrum. Da rv. 255 ble bygd i 2009 ble ikke denne omkjøringsvegen bygget, men det ble gjort utbedringer på eksisterende veg gjennom sentrum. 

Ved vedtak av kommuneplanens arealdel, ble det vedtatt at omkjøringsstrekningen forbi Follebu mellom Nevrådalen og Trudvang skulle oppheves i egen prosess (KS-sak 20/21 den 25. mars 2021, pkt.17). Se nærmere beskrivelse i kap. 4.3.2. 

Det foreslås at reguleringsplanen på strekningen mellom Nevrådalen og Holsbakkan oppheves. Arealet er avsatt LNF-formål i kommuneplanens arealdel. 
Samtidig foreslås det en reguleringsendring på strekningen fra Holsbakkan til Trudvang, med bakgrunn i ønske om flere byggeklare boligarealer og flere eneboliger i Follebu. Dette gjelder i hovedsak arealet B08 avsatt i kommuneplanens arealdel og arealene BK_1, BK_2 og BK_3 i reguleringsplan for Heggen IV. 
Forslag til planprogram (plan for planleggingen) utdyper hensikten med planprosessen, framdrift, organisering og utredningstemaer. 

Oppheves.png

Frist for innspill til planarbeidet og eventuelt merknader til planprogrammet, er satt til 03.04.2024, og kan sendes på e-post eller som brev:

postmottak@gausdal.kommune.no

Gausdal kommune

Vestringsvegen 8

2651 Østre Gausdal

Frist for innspill til planarbeidet og eventuelt merknader til planprogrammet, sendes kommunen innen 3. april 2024.