AGzpLoZp 2lgxAAAAAElFTkSuQmCC

Avgrensning av planområdet

Planområdet omfatter et areal på ca. 140 daa og deles i to av Segalstadsetervegen som er en bred grusveg med begrenset trafikk. I nordøst følger plangrensen delvis Torsdalsvegen. I sør avgrenses planområdet av Fv. 2544 Skeisvegen som er hovedvegen til Skei. Gausdal kommune har bedt om at avgrensningen omfatter uregulerte arealer og eiendommer som ikke inngår i en detaljregulering i dag for å få mest mulig helhetlig planlegging i kommunen. Planavgrensningen har derfor noe overlapp med allerede igangsatt planarbeid av Hotellvegen Skeikampen, og omfatter et større område enn det det planlegges tiltak for. Planen har til hensikt å legge til rette for tiltak på eiendommen gbnr. 225/1 med tilgrensende veiareal. Planens endelige avgrensning vil bli avklart som en del av planarbeidet.

Formålet med planarbeidet

Formålet med planen er å skape en helårsdestinasjon som opprettholder god tilknytning til omkringliggende områder, og skaper et tydelig torg som kan fungere som et naturlig samlingssted og møteplass for beboere og besøkende. Planen har til hensikt å tilrettelegge for kvalitet og variasjon i bebyggelsen som etableres, blant annet gjennom en miks av fritidsbolig, forretning, bevertning, service, hotell og annen næring i kombinasjon med grøntdrag, aktiviteter og gode forbindelser mellom bebyggelsen. Adkomst fra Skeisvegen til sentrumsområdet vil også bli en viktig del av planarbeidet.

 

Planstatus

Store deler av planområdet er i dag uregulert. I kommunedelplanen for Skei 2010-2022 er planområdet hovedsakelig avsatt til nåværende og fremtidig erverv (sentrumsformål, næring, forretning, service, reiseliv), og omfattes av felt S1C, S1E-F. Den nordligste delen av planområdet er avsatt til fremtidig idrettsanlegg og fritidsbebyggelse. Planområdet omfattes av følgende formål:

Fremtidig idrettsanlegg

Eksisterende erverv

Fremtidig erverv

Skiheis

Turveg, skiløype

LNF-område

Fritidsbebyggelse

 

Kommunedelplanen for Skei er under revidering og skal etter planen legges ut på offentlig ettersyn etter 1.gangsbehandling høsten 2023.

Forskrift om konsekvensutredninger

Planen for Segalstadseterlykkja skal konsekvensutredes på bakgrunn av at planen fremmer et forslag om å regulere deler av området til fritidsbebyggelse, noe som ikke er i tråd med gjeldende kommunedelplan. Bebyggelsen som planlegges vil trolig også gå utover grensen på 15.000 m2 BRA jf. Vedlegg I, pkt. 24 i forskrift om konsekvensutredning.

Konsekvensutredningen skal beskrive og vurdere virkningen av den planlagte utviklingen av området, der sammenligningsgrunnlaget vil være dagens situasjon.

Planprogram

Det er utarbeidet et forslag til planprogram som beskriver planen og hvilke tema som skal konsekvensutredes i løpet av planarbeidet. Planprogrammet legges ut på høring samtidig med dette varselet. Planprogrammet og andre relevante dokumenter i saken kan leses i sin helhet på kommunens nettside: https://www.gausdal.kommune.no/ under «pågående høringer».

Saksgang, informasjon og medvirkning

Dette brevet sendes til berørte parter og andre interessenter slik at de som ønsker det kan komme med innspill til planarbeidet. Det vil også bli anledning til å snakke med forslagsstiller om planen under åpent informasjonsmøte på Thon Hotel Skeikampen i Hotellvegen 3, den 17.08.2023 kl. 18:00-20:00. Der vil de foreløpige planene bli presentert. Etter presentasjonen vil vi være tilgjengelige for å svare på eventuelle spørsmål om planen og motta innspill. Det vil også være mulig å få veiledning for hvordan man sender inn et offisielt innspill i plansaken.

Etter at fristen for innspill til dette oppstartsvarselet går ut, vil planforslaget utarbeides videre og forberedes for innsendelse til Gausdal kommune. Når planforslaget er innsendt legges det ut til offentlig av kommunen..

 

Spørsmål, merknader til planprogrammet og innspill til planarbeidet kan rettes til LPO arkitekter AS v/ Marie Olsen på e-post mo@lpo.no  innen 08.09.2023 eller per post til:

LPO arkitekter AS v/ Marie Olsen

Pb. 7033 Majorstuen

0306 Oslo

Merk henvendelsen med «Segalstadseterlykkja».