Det er utarbeidet forslag til lokal forskrift i henhold til følgende lovhjemler i ny opplæringslov:

  • §2-2, 4.ledd: Permisjon fra skolen
  • §4-5, 5.ledd: Skolefritidsordning (SFO)
  • § 10-7: Skoleregler, herunder også §13-1, bortvisning
  • § 14-1, 2.ledd: Skolerute
  • § 15-2: Hovedmål for skolene
  • § 1-6, 2.ledd: Fag og timefordeling og tilbudsstruktur
  • § 2-6: Hvilken grunnskole eleven skal gå på

 

Om høring/høringsinstanser

Kommunen må sende forslagene til nye forskrifter til berørte virksomheter og organisasjoner, jamfør forvaltningsloven §37 andre ledd, som lyder slik: «Offentlige og private institusjoner for de erverv, fag eller interessegrupper som forskriften skal gjelde eller gjelder for eller hvis interesse særlig berøres, skal gis anledning til å uttale seg før forskriften blir utferdiget, endret eller opphevet. Så langt det trengs for å få saken allsidig opplyst, skal uttalelse også søkes innhentet fra andre.»

Hensikten med høringen er å gi de som vil bli berørt, mulighet til å komme med sine synspunkter til forslaget. Høringsuttalelsene kan dessuten bidra til å få saken tilstrekkelig utredet.

Kapittel 1,2,4 og 6 i forskriften er helt nye. Kapittel 3, 5 og 7 har tidligere vært fastsatt i forskrift, men er endret i henhold til nye lovkrav.  

Når høringen er avsluttet og forskriften er ferdig skrevet, vil den bli lagt fram for kommunestyret som vedtaksmyndighet. Deretter vil den kunngjøres i Norsk Lovtidend.

Gausdal kommune sender med dette ut forslag til ny lokal forskrift for gausdalskolen til FAU ved skolene, elevrådene ved skolene, Ungdomsrådet, Fagforbundet og Utdanningsforbundet i Gausdal. Høringen publiseres også på kommunens hjemmeside.

 

Høringsfrist: 10.mai 2024

Høringsinnspill må være skriftlige og sendes via e-post til postmottak@gausdal.kommune.no eller som brev til Gausdal kommune, Vestringsvegen 8, 2651 Østre Gausdal.