Du skal være i karantene i 10 døgn uavhengig av om du er i karantene på grunn av reise eller som nærkontakt. Har du karanteneplikt fordi du har vært i et rødt land eller hatt nærkontakt med en person med bekreftet covid-19 skal du uansett fullføre karanteneperioden på 10 døgn selv om du tar test og den er negativ.

Ønsker du mer informasjon om karantenebestemmelsene finner du disse her.

Ofte stilte spørsmål om karantene.

Testing:

Hvem blir testet for koronavirus?

Folkehelseinstituttet anbefaler at alle med symptomer på koronavirus testes. De vanligste symptomene er hoste, feber, tungpusthet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller sykdomsfølelse. 

Du kan lese mer om testkriteriene fra FHI her

Hvordan tester du deg?

Har du behov for å bli testet? Dersom du mistenker at du kan ha covid-19 skal du ringe direkte til Koronatelefonen – ikke til fastlegen.
Koronatelefonen har telefonnummer 480 75 383 og er åpen alle hverdager fra 08.00- 12.00. Du kan også bestille time direkte via vår web-løsning

Hvor foregår testing?

I Ungdomshallen på Stampesletta testes innbyggere fra Lillehammer, Øyer, Gausdal og Nordre Ringsaker. I de tilfellene hvor folk ikke klarer å komme seg til Ungdomshallen eller ikke har bil, vil det bli ordnet med hjemmetesting e.l. Opplys derfor legen din om dette. Testingen foregår mandag - fredag.

Har du symptomer, må du holde deg hjemme til du får prøvesvaret.

Venter du på prøvesvar?

Prøvesvaret er klart 1-2 dager etter at du ble testet via kjernejournal på Helsenorge.no. Du vil få svar uavhengig om prøven er positiv eller negativ. OBS: du vil ikke få varsel når prøvsvarene er tilgjengelige på Helsenorge. 

Dersom du ikke har tilgang til å logge deg inn via helsenorge, tar du kontakt med fastlegen din for prøvesvar. Turister som blir testet for koronavrus i Gausdal kommune vil få formidlet prøvesvar via testlinje eller legevakt.