Etter tre uker med hjemmeskole er det mange som har gjort seg ekstra fortjent til påskeferie i år. Både elever og lærere har vist en beundringsverdig evne til å omstille seg til en helt annerledes skolehverdag. Jeg har selv en barneskoleelev og en ungdomsskoleelev i hus, og jeg må si jeg er mektig imponert over hva skolene i Gausdal får til i denne situasjonen. Onsdag får vi vite om skoler og barnehager skal åpne etter påske, eller om de fortsatt skal være stengt. Vi er forberedt på begge deler.

Vi som er folkevalgte må også finne nye måter å jobbe på i denne situasjonen. Det gjelder å holde hjulene i gang som best vi kan. I går gjennomførte vi det første digitale kommunestyremøtet noensinne i Gausdal. Det gikk knirkefritt!
Jeg er glad for at vi bor i et land der de politiske partiene på Stortinget evner å stå sammen og finne gode løsninger i vanskelige tider. Samtidig er jeg glad for at vi har et kommunestyre i Gausdal, der alle bidrar konstruktivt og der alle ser verdien av å snakke godt sammen. Vi er ikke enige hele tida, men alle har vi det til felles at vi vil det beste for bygda vår.

Å nå ut med informasjon til alle er krevende, men i tider som dette er det spesielt viktig at vi får det til. Siden ikke alle bruker sosiale medier, og for å sikre at alle bli inkludert, har jeg i dag sendt brev til alle husstander i Gausdal. Brevet skal etter planen lande i alle postkasser på mandag.
Det er noen praktiske utfordringer med å sende brev i posten for tida også, så skulle det være du hører om noen som ikke får brev kan du gjerne gi oss et vink.

Det kommer til å bli en annerledes påske for oss alle dette, og mange tradisjoner må kanskje vike. Ikke alle kan ta seg fri, og noen må helt sikkert også jobbe mer enn de pleier. Jeg håper likevel at alle får tatt seg en real pust i bakken – med eller uten ski på beina. Nyt dagene, så godt det lar deg gjøre, men husk å holde avstand.

 

Med ønske om ei god helg og ei riktig god påske!

 

Anette Musdalslien,
ordfører i Gausdal