Vi har etter hvert blitt vant til det, og vi begynner kanskje også å bli litt lei av å høre om det, men det er likevel viktig å minne om at vi må holde avstand til hverandre også når vi har ferie. Det gjelder i skibakken, på butikken, på serveringssteder og ellers.

Du må gjerne bruke munnbind når du oppsøker steder med mye folk, men det viktigste fortsatt er å holde avstand. Husk at du som fritidsinnbygger og feriegjest skal ta med seg smittevernreglene hjemmefra. Husk også registrere deg på steder der du blir oppfordret til det.

Ferietid er gjerne også familietid.  Å være sammen om gode opplevelser er kanskje noe av det vi trenger aller mest etter snart ett år med strenge tiltak som har lagt begrensninger på hverdagslivet vårt. Det er fortsatt ikke tid for å samles i store grupper, så oppfordringen er å begrense antall nærkontakter så mye som mulig og nyte dagene med de nærmeste.

Det er hyggelig at så mange vil tilbringe vinterferien i Gausdal. Er vi flinke til å følge smittevernrådene blir både ferien og ukene som følger bedre for oss alle.

Vi ønsker dere alle en riktig god vinterferie. Vi håper på sol, gode opplevelser og avslappende dager.

Anette Musdalslien,
ordfører i Gausdal

 

De nasjonale anbefalingene for vinterferien kan du lese her.