Gausdal kommune følger situasjonen fortløpende i lys av det forestående ekstremværet «Hans». Det holdes jevnlige beredskapsmøter for å sikre en god og koordinert respons på de forventede utfordringene.

Kriseledelsen er i kontinuerlig dialog med statsforvalter, og teknisk drift i Gausdal har allerede mannskaper ute for å forebygge skader som følge av store nedbørsmengder. Både brannvesenet og teknisk drift i kommunen har jobbet proaktivt med å sikre tilstrekkelig bemanning og nødvendig utstyr for å kunne håndtere de varslede nedbørsmengdene.

I tiden som kommer vil kriseledelsen holde jevnlige møter, og kommunens nettside vil bli fortløpende oppdatert med siste nytt om situasjonen.

Hvis værvarselet blir som forventet, vil kommunens ressurser være begrenset og må prioriteres nøye. Vi oppfordrer derfor alle innbyggere til å bidra aktivt for å minimere konsekvensene ved å gjennomføre tiltak for å sikre egen eiendom, som å forhindre vann i å trenge inn i hus og kjeller.

Følg situasjonen og ta forholdsregler
Innbyggerne anbefales å følge værvarslingen på yr.no og varsom.no for kontinuerlige oppdateringer. 

For spørsmål eller bekymringer som gjelder vei, vann og avløp, kan kommunal teknisk vakt for vann og avløp kontaktes på telefonnummer 917 75 692. Ved behov for assistanse til pumpe ut store mengder vann fra kjelleren, kan Lillehammer regionens brannvesen kontaktes for bistand på telefon 480 77 059. Dette er et eget nummer som er etablert spesielt i forbindelse med ekstremværet "Hans".

Gausdal kommune ønsker å understreke viktigheten av å ta varsler og anbefalinger på alvor.

Dette bør du gjøre for å sikre deg og verdiene dine best mulig mot uværet Hans
Les farevarselet for «Ekstremværet Hans»