Mandatet for Politisk prosessgruppe ble vedtatt av kommunestyret i sak 40/21 den 17.6.2021 og kan leses på side 26 i planprogrammet. Politisk prosessgruppe består av Anette Musdalslien, Ole Kristian Klåpbakken, Stig Melbø, Jan Erik Kristiansen, Inge Bugge Knutsen og Viggo Haugen.

 

Ved en tydelig politikkutforming - og ved vedtak av silingskriterier – ble det gitt føringer for arbeidet med planforslaget, slik at det ikke gjøres utredninger og konsekvensutredninger for innspill i områder det ikke er politisk ønskelig at skal være med videre i prosessen.

 

Vedtak:

1. Prinsipp for utbyggingsgrense mot fjellet settes i samsvar med «byggegrense mot fjellet» fastsatt i gjeldende KDP for Skei (2010).

2. Prinsipp for utbyggingsgrense mot bygda fastsettes ved at foreslått utvidelse av planavgrensning mot øst (bygda) tas ut. Planavgrensning for denne planen settes lik planavgrensningen i gjeldende KDP for Skei (2010).

3. Silingskriterier for innspill om endret arealbruk:

a.Innspill utenfor utbyggingsgrensene tas ikke med videre

b.Innspill for utbygging i terreng brattere enn 1:5 tas ikke med videre.

c.Innspill om fortetting som kommer i konflikt med sammenhengende grønne korridorer og/eller sammenhengende skiløyper/turveger tas ikke med videre eller avgrenses for å ivareta «grønne områder»

4. Politiske føringer for planprosessen:

a.Fokus på definering av sentrum, og ivareta næringsarealer ved fortetting av sentrum.

b.Ivareta seter- og kulturlandskapet på Skei.

 

Kart som viser område tatt ut av planavgrensningen ut fra vedtakspunkt 2. 
Illustrasjon_Jonnbulia_(400 x 200 px).png

Planutvalget: 17.09.2021
Kommunestyret: 30.09.2021